Gasrekening te hoog, zo kun je besparen

Gasrekening te hoog, zo kun je besparen

Steeds meer mensen willen tegenwoordig besparen op hun gasverbruik. Dit is niet alleen goed voor de portemonnee maar het helpt ook nog eens bijdragen aan een beter milieu. Reden genoeg dus om te kijken of je zelf ook op je gasverbruik kunt besparen.

Misschien denk je dat het heel moeilijk is om je gasverbruik omlaag te brengen. Toch is dit een stuk eenvoudiger dan je nu misschien verwacht. Met de tips in dit artikel lukt het ook jou om minder gas te gaan verbruiken.

Besparen op gas

Over het algemeen is 40 % van je totale energierekening voor het gebruik van gas. Omdat gas steeds duurder lijkt te worden, zeker wanneer je het vergelijkt met de kosten voor stroom, is het prettig om wat minder gas te gaan gebruiken.

Je gebruikt gas in de meeste huizen om te koken, voor warm water en om je huis in de koude maanden te verwarmen. Veel mensen willen graag volledig gasvrij kunnen leven. Helaas is dit nog niet voor iedereen weggelegd.

Om op gas te besparen is het echt niet noodzakelijk om hele grote aanpassingen aan je woning te doen. Met een paar kleine veranderingen kan je je gasverbruik al aanzienlijk verminderen. Deze tips zijn geschikt voor ieder soort woning.

Minder gas verbruiken doe je zo

Wanneer je graag minder gas wilt gaan verbruiken kan je om te beginnen je thermostaat een graadje lager zetten. Wanneer je radiatorfolie achter je radiatoren plaatst hou je de warmte makkelijker binnen en hoef je dus minder te stoken.

Het is zonde als je je hele huis verwarmt, ook kamers waar je misschien wel bijna nooit komt. Zorg er ook voor dat de alle deuren zoveel mogelijk gesloten houdt. Dit heeft niet alleen tot gevolg dat de warmte beter in de ruimte blijft hangen. Je hebt ook minder last van tocht.

Het zal je vast raar in de oren klinken, maar toch is het verstandig om ook als het koud is even de ramen open te zetten. Hiermee kan je namelijk je huis ventileren. Zet de verwarming aan nadat je de ramen hebt gesloten.

Het is een feit dat verse lucht veel sneller en beter opgewarmd kan worden dan de vochtige lucht die zonder te ventileren in je huis blijft hangen. Omdat de verse buitenlucht sneller warm zal worden hoef je ook weer minder hard te stoken.

Je kan nog meer op je gasverbruik besparen door korter te douchen en minder vaak in bad te gaan. En zet de thermostaat minimaal een uur voordat je gaat slapen op 15 graden. Wanneer je huis vloerverwarming heeft zet je de thermostaat op 17 graden.

Het is een stuk duurder om een huis een nacht lang warm te stoken dan het in de ochtend weer op te warmen. Heb je last van tocht in je huis, gebruik dan tochtstrips waar je naden en kieren mee dicht kan maken.

Voor een goede nachtrust is een frissen slaapkamer heel erg belangrijk. Wanneer je de radiator op de slaapkamer dichtzet bespaar je eenvoudig op je gasverbruik. Vind je het te koud in bed? Dan kan je een kruik of een elektrische deken gebruiken.

Meer te weten komen

belangrijkste tips


lees meer

Sparen


lees meer

pensioen


lees meer