De voordelen en nadelen van elektrisch rijden op een rijtje

We kunnen vandaag de dag niet meer om elektrische auto’s heen. In welke stad of dorp je je ook bevindt, op welke weg je ook rijdt of in welke parkeergarage je je auto ook wilt parkeren; overal zie je tegenwoordig wel een elektrische auto. Is het niet een Tesla, dat is het wel een Volkswagen ID3 of een Renault E-tech, simpelweg is de elektrische auto niet meer uit het huidige straatbeeld te denken. Gek eigenlijk, want had iemand je dit 10 jaar geleden verteld dan had hij je voor gek verklaard. Toch is het een feit dat het aantal elektrische auto’s met het jaar toeneemt. De verwachting is dan ook dat in 2030 meer dan de helft van Nederland elektrisch rijdt. Steeds meer mensen twijfelen om over te gaan van benzine naar elektrisch, en als de huidige benzineprijzen zo door blijven gaan dan geloof ik dat ik zelf binnenkort over ga op elektrisch rijden. Maar heeft elektrisch rijden dan echt alleen maar voordelen? Goede vraag. Als het te mooi om waar te zijn lijkt, is dat het vaak ook. In dit artikel behandelen wij dan ook graag een neutrale en onafhankelijke blik op de wereld van elektrisch rijden. Wat zijn de voordelen, maar ook zeker wat zijn de nadelen van elektrisch rijden. Lees je mee?

De voordelen van elektrisch rijden

Laten we beginnen met de voordelen, want wat zijn de voordelen nu eigenlijk precies van elektrisch rijden? Uiteraard weten we dat elektrisch rijden beter voor het milieu is. Een elektrische auto heeft een elektromotor die simpelweg veel minder uitstoot heeft dan een benzinemotor. Maar is dit dan het enige voordeel? Zeker niet! Elektrisch rijden is ook gewoon veel goedkoper dan benzinerijden. Op lange termijn zeker. Zo heeft een elektrische auto bijvoorbeeld veel minder onderhoud nodig. Ook betaal je in tegenstelling tot andere auto’s geen wegenbelasting en lease je een elektrische auto? Dan betaal je maar 4% bijtelling in plaats van 22%. Tot slot is een elektrische auto ook stiller.

De nadelen van elektrisch rijden

Maar wat zijn dan de nadelen van het elektrisch auto rijden? Dit zijn er een paar. Het tanken van een elektrische auto duurt namelijk wel wat langer dan bij een benzine auto, hier tegenover staat wel weer dat het tanken goedkoper is. Verder is het aanschaffen van een auto die elektrisch is in eerste instantie wel duurder. Maar lease je bijvoorbeeld een elektrische auto? Dan valt dit eigenlijke reuze mee. Een elektrische auto leasen? Bekijk dan eens de volgende website: https://www.zakelijkelektrischleasen.nl/auto/

Welke elektrische auto is interessant?

Nu de voordelen en nadelen duidelijk zijn vraag je jezelf vast af welke auto je moet aanschaffen. Een interessante elektrische auto is de Volkswagen ID3. De Volkswagen ID3 kun je leasen bij Mobility Service.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *